13.1

Soms realiseer je je plotseling hoe diep sport eigenlijk in je leven verweven zit. Hoeveel je er voor doet of laat. Hoeveel het je weekindeling en andere keuzes beïnvloedt. En heel soms ook hoe het haast voorbestemd lijkt, het ‘zo bedoeld is’. Nu ben ik niet gelovig en bijgelovig al helemaal niet, maar deze vind ik toch te mooi om onvermeld voorbij te laten gaan:

Voor de gekkigheid had ik op Google ‘runningcoffee’ ingetypt, in de valse hoop direct op zo’n leuk loopgroepje te stuiten in Zwolle als waar ik in Groningen meeliep. Bij de resultaten viel me dit op:
image

Toen ik erop klikte, vond ik een keur aan running-gerelateerde mokken. Met algemene teksten, opdruk gebaseerd op de hele marathon en, daar stond ie, de 13.1. Een mok met opdruk verwijzend naar de halve marathon. In Engelse mijlen, that is. 13.1 mijl. 13.1, 13 januari. Mijn geboortedag! Ben ik geboren voor de halve marathon? Is het zo bedoeld?
Nee natuurlijk niet. Het is gewoon een aanduiding in cijfers en als je maar lang genoeg zoekt, kun je overal wel wat achter vinden. Maar het is er een leuke motivator voor. Een extra manier om mezelf voor de gek te houden en nog even door te trainen voor de volgende halve marathon, in dit geval de Berenloop op Terschelling.

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s