De straat op met dat monster

In september was ik een van de vijf winnaars van de Muon-challenge van Isaac Cycle en won ik een framekit van de Isaac Muon tijdrit/triathlonfiets. Een bruut frame. Full carbon, aerodynamisch, strakke lijnen en wit, veel wit met een beetje zwart. Daarna begon het kiezen en verzamelen van de onderdelen. De eisen: mooi, functioneel en betaalbaar. Ga er maar aan staan. De eerste twee eisen zijn ingevuld door te kiezen voor Italiaanse merken. Fizik, 3T en natuurlijk Campagnolo. Daarnaast heb ik de mazzel in de fietsindustrie te werken en zo kon ook aan de derde eis nog enigszins worden voldaan. Het resultaat is een zwart-witte Isaac Muon, afgemonteerd met 11-speed Campagnolo Athena black, een zwart-wit 3T Aura Pro tijdritstuur, het zwart-rode Fizik Tritone tijdrit/triathlonzadel, zwarte Campa-kabels en één rode derailleurkabel van Jagwire en, als kers op de taart, een zwart-rode ketting van KMC. Details maken immers de fiets.

Met zo’n bijzondere fiets wil ik maar één ding, nee twee: erop rijden natuurlijk maar ook een serie mooie foto’s. Dat heb ik dus eerst gedaan, nu alles nog nieuw is en er perfect uitziet. Uiteraard in wedstrijduitvoering, met de Cosmic Carbon voorin en achterin, tja, toch maar m’n zelfgemaakte disc weer. Qua gewicht past dat wiel natuurlijk niet bij de rest van deze fiets en of ik er een 11-speed cassette op gepast krijg, moet ik ook nog zien maar voor de plaatjes doet ie het nog altijd erg goed. Voor een echt carbon discwheel of achterwiel met hoge velg moet eerst flink gespaard worden.. Je ziet onderaan een paar foto’s en er staan er nog veel meer op mijn Flickr-pagina.

En dan rijden. Wat een fiets! Nog voor ik de straat uit reed, was ik al onder de indruk van het geluid. Als je wel eens een tijdrit of triatlon hebt gereden, ken je vast het geluid van een draaiend discwheel. Dat bijzondere geluid van zingend carbon op snelheid. Deze fiets heeft dat zonder discwheel al, ik reed gewoon op aluminium trainingswieltjes. Wauw. Daarbij is het ook een heel stijf frame. Iedere trap is raak. Als je kracht levert, krijg je er 100% snelheid voor terug. De Campagnolo 11-speed bar-end shifters doen het mooi, de remmen werken goed. Wat een fiets! Wel werd me tijdens dit eerste ritje duidelijk dat ik nog flink aan de bak moet. Op dit moment is mijn niveau nog lang niet hoog genoeg om deze tijdritmachine ten volle te benutten. Dat wordt dus veel kilometers maken de komende tijd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s