Materiaal

Ik houd van mooie fietsen. Om op te bouwen, om naar te kijken en zeker ook om op te rijden. Want de fiets blijft, hoe gaaf ook, een gebruiksvoorwerp. Soms bouw ik ook een fiets voor iemand anders, maar hier vind je alleen mijn eigen materiaal. De fietsen natuurlijk, maar ook de rest. (voorjaar 2014)

Giant TCR Composite (2003/2013)
Mijn trainingsfiets. Een full carbon frame, al wat ouder maar nog sterk genoeg en ultralicht. Afgemonteerd met een 10-speed Campagnolo Record/Chorus mix. Dat schakelt superstrak. Dit (koers)frame was de basis voor mijn eerste tijdritfiets. Eind 2013 heb ik het opnieuw opgebouwd met set 3T Accelero Pro-wielen en stuurpen en stuur van Deda.

DSC_0539 (Large)Isaac Muon (2014)
Waarschijnlijk de bruutste fiets die ik tot nu toe heb gereden. Je hebt er al veel over kunnen lezen en zien op dit blog. In het najaar van 2013 won ik met de Muonchallenge de framekit van deze Isaac Muon. Dan kan ik natuurlijk niet anders dan daar een prachtige fiets van bouwen. Afgemonteerd met 11-speed Campagnolo Athena black, met bar-end shifters en -remmen ook van Campagnolo. Bekabeling van Campagnolo en Jagwire. Een 3T Aura Pro tijdritstuur, een Fizik Tritone triatlonzadel en een set Campagnolo Khamsin als trainingswielen. Voor de wedstrijd steek ik een Mavic Cosmic Carbon voorwiel en een m’n DIY-disc.

Overig
Al sinds ik mijn eerste hardloopschoenen kocht, dat zal in het voorjaar van 2008 zijn geweest, train ik op Brooks Adrenaline GTS. In 2013 heb ik daar een setje lichtere schoenen bij gezocht. De Adidas Adizero Feather 2. Die gebruik ik vooral voor wedstrijden, zowel hardloop als duatlon. Op de fiets rijd ik eindelijk een echte triatlonschoen, de Pearl Izumi Pi Tri Fly III Carbon. Met daarin naar mijn voet gevormde zooltjes van Fizik. Mijn helm is sinds 2013 de Giro Air Attack Shield. Met vizier dus, voor de wedstrijden.

Vorige fietsen

DSC_0019 (Medium) il mostro 1.1Giant TCR Composite custom time trial (2003/2011)
Op basis van een full carbon koersframe bouwde ik low-budget een prima tijdritfiets. Afgemonteerd met 10-speed Campagnolo Record/Chorus-mix, een basic bull-bar met standaard shifters en een Profile Design ZBS ligstuurtje. Daarbij maakte ik zelf een discwheel van een Easton Vista wiel en twee op maat gesneden kunststof platen. Totale kosten inclusief DIY-discwheel: 400 euro. Meer over dit project kun je hier (fiets) en hier (wiel) lezen.

 


Ridley Pegasus (2006)
Mijn eerste serieuze racefiets. Gekocht van pro-triatlete Danne Boterenbrood. Ik wist toen nog niks van tri- of duatlon, maar wellicht is het hier allemaal begonnen. Een fijn aluminium frame met carbon voorvork. Afgemonteerd met triple 10-speed Campagnolo Centaur en een set Campagnolo Scirocco G3-wielen. Ondanks dat het frame net een maatje te groot was, kon ik er mee lezen en schrijven. Geen superstijf framem aar juist vrij comfortabel en wel stevig genoeg om flink mee te kunnen gooien en smijten. Figuurlijk dan.
.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s