Knalgele pattas

Even tijd maken voor een blij bericht: ik heb nieuwe schoenen! Knalgele, superlichte, ontzettend toffe, nieuwe hardloopschoenen.

Het klinkt niet zo heel bijzonder, ‘nieuwe schoenen’. Toch is het wel weer heel fijn iedere keer. Niet voor niets maakte Paolo Nutini er een liedje over. Zaterdag heb ik eindelijk eens een uurtje uitgetrokken om naar Run2Day (want die zitten hier vlakbij) te gaan en schoenen te gaan passen. Na uitgelegd te hebben waarvoor ik schoenen zoek (duathlon, halve marathon), werden er vier modellen opgehaald. Met behulp van een video was mijn loopstijl nog beoordeeld. Mijn normale loopschoenen, de Brooks Adrenalie GTS 9 hebben extra ondersteuning aan de binnenzijde van de voet. Op basis van de analyse en mijn schoen zouden deze modellen bij mij kunnen passen. Een paar Nike, Brooks, Saucony en Adidas. Of de verkoopster het expres deed, weet ik niet, maar na op de eerste drie een blokje om te hebben gelopen bleek de beste bewaard voor het laatst: de Adidas Adizero Feather 2. Een superlicht schoentje (maar 190 gram per stuk!) met een mooi stukje techniek erin, als je Adidas mag geloven natuurlijk. Sprintframe in de zool, Sprintweb als upper. Atleten schijnen er ook gebruik van te hebben gemaakt bij de Olympische Spelen afgelopen jaar. Ik moest alleen even een paar dagen wachten op een halve maat kleiner paar.

Wel, de schoen zit ook echt fijn. De dunne, naadloze, grotendeels mesh bovenzijde (het Sprintweb dus) sluit fijn om de voet. Daarbij biedt de schoen ook net de benodigde ondersteuning aan de binnenzijde. En 190 gram per schoen, dat is echt licht. Dat merk ik goed. Uiteraard heb ik ze gelijk vies gemaakt. Het eerste rondje voelde goed. Komende zondag mogen ze gelijk op voor een serieuze test: de Westfriese duathlon in Hoorn. Een sprintafstand wedstrijd. Prima voorwaarde om te kijken of ik echt sneller loop nu.

Ohja, en ze kleuren ook nog eens perfect bij de muur in mijn woonkamer 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s